Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
798
Egy háromszögben alfából béta=bétából gamma=21fok. Mekkorák a háromszög külső szögei?
És légyszi levezetés menetét is írjatok!
Előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
α - β = β - γ = 21°
Ebből egyértelműek ezek:
α = β + 21°
γ = β - 21°

Tudjuk, hogy α + β + γ = 180°
Vagyis: (β + 21°) + β + (β - 21°) = 180°
3β = 180°
β = 60°

És akkor α = 81°, γ = 39°

Külső szög az a szög, ami 180 fokra egészíti ki a szöget.
Tehát
α' = 180°-α = ...
stb. számold ki mindhármat.
1