Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a válaszokat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
313
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Ez egy bonyolultan megfogalmazott, de valójában piszok egyszerű feladat.
ABC derékszögű háromszög C csűcsában van a derékszög, ezért
AB átfogó hossza: 26cm.
AC befogó hossza: 10cm
A B csúcsból húzott magasság nem lesz más mint a másik befogó. Tehát nyugodtan használhatjuk Pitagoras tételét:
a2+b2=c2 /behelyettesítve
a2+102=262 /átrendezve
a2=262-102
a2=676-100
a2=576 /  
a=24cm
0