Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam képet is. Segítséget előre is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2493
A ruházati cikkek nettó árát 27%-kal növeli meg az ÁFA ( általános forgalmi adó) A nettó ár és az ÁFA összege a bruttó ár, amelyet a vásárló fizet a termék vásárlásakor. Egy nadrágért 6350 Ft-ot fizetünk.
Hány forint ÁFÁt tartalmaz a nadrág ára ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x az eredeti ár Ft-ban ehhez (0,27x) Ft jön még hozzá és a kettő összege lesz: 1,27x=6.350, amiből az x=5000 Ft (ez volt a nettó ár), tehát az ÁFA értéke (6.350-5.000)=1.350 Ft volt! :)

Remélem, érthetően le tudtam írni a megoldást! :)
1