Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm a segítséget.

Főoldal » Középiskola » Matematika
423
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat: f(2)=3×2-1=5 lesz és g(2)=-2+2=0 lesz, a kettő szorzata: 5×0=0 lesz! :)
2. feladat: Az f függvény inverze: fel kell cserélni az x-et és y-t eredetileg y=3x-1 volt most x=3y-1 tehát y=(x+1)/3 lesz az inverz függyvény! Innen y(inverz)(5)=(5+1)/3=6/3=2 lesz! :)


Érthetően leírtam, ugye? :)
0