Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
913
Egy számtani sorozat első tagja -3,differenciája -17.Számítsa ki a sorozat 100-dik tagját. Számítását részletezze!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n1 = -3
d = -17
n2 = n1 + d
n3 = n2 + d = n1 + 2d
nx = n1 + (x-1) d

n100 = -3 + 99•(-17)
n100 = -1686
Módosítva: 9 éve
0