Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell ezt a feladatot kiszámítani?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
616
Köszönöm, ha valaki segít, ha lehet lépésről lépésre!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, lim
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
 5ⁿ - 4ⁿ  = ⁿ 5ⁿ·(1 - (4/5)ⁿ)  =
= 5 · ⁿ 1 - (4/5)ⁿ 
Ennek pedig 5 a határértéke, mert a gyök alatt 1-0 lesz.
0