Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gondoltam egy számra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
361
Gondoltam egy számot.megszoroztam 5-tel,a szorzatbol kivontam 10-et. Eredményül 50et kaptam. Melyik számra gondoltam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Visszafelé kell számolni ha szorzás van osztani kell, ha összeadás van kivonni kell.
Az eredmény 50 tehát:
50+10=60 60/5=12 12 a megoldás
ellenőrzés: 12*5-10=50
1