Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás-eloszlások

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
442
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbi feladatban.

Tudjuk, hogy Jani nagyevő és a kedvenc éttermében X*100 db hamburget szokott enni naponta, ahol az X valószínűségi változó eloszlásfüggvénye (csatoltam képként) β =3.83 α =1.82 paraméterekkel. Mi annak a valószínűsége, hogy ha Jani megeszik legalább 100 hamburget , akkor 150-nél nem eszik többet?

A feladatban szerintem feltételes valószínűség van és ezt kellene átírni definíció szerint de vakvágányra jutottam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
valószínűségszámítás, eloszlások, feltételes valószínűség
2
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Sajnos az `F(x, alpha, beta)` eloszlásfügvényhez tartozó képedröl nem lehet megállapítani, hogy miről van szó. Szerintem nem feltételes valószinüség, inkább erről lehet szó: `X` helyett a `xi=100*X` jelöléssel élve`P(100<xi<150)=F(150, alpha, beta)-F(100, alpha, beta)`.
Módosítva: 5 éve
0

P(1 < X < 1.5) / 1 - P(1)
mivel így elosztjuk a számunkra megfelelő eseteket (100 és 150 közötti) a biztos esettel: hotdogok száma > 100.
1