Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam a kepet :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
csatoltam a kepet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat; a; pont Feltétel: x+1 nagyobb mint 0, miből x nagyobb, mint -1, ennek teljesülnie kell az x-re. (x+1)=3 a négyzeten, melyből az x-re : x=9-1=8 fog adódni. Ez teljesíti a feltételt és megoldás! :)
b; pont: 3-x nagyobb, mint 0, melyből x kisebb, mint 3 jön ki feltételre! A megoldás pedig: 3-x=(1/2) a mínusz 2-dikon, ami 2 a négyzeten lesz, vagyis 4. Tehát (3-x)=4, miből -x=1, ebből x=-1 jön ki megoldásként. Ez teljesíti a feltételt is ezért megoldás! :)
0