Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Repülő gyorsulása

Főoldal » Középiskola » Fizika
1613
Egy repülőgép a felszállás előtt 12s-on keresztül gyorsít, mialatt 600m utat fut be. Mennyi utat tett meg a repülő a felemelkedési előtti utolsó másodpercben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, gyorsulás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s = 1/2·a·t²
600 = 1/2 · a · 12²
a = 25/3 m/s²

Az első 11 másodpercben megtett út:
s₁₁ = 1/2 · a · 11²
s₁₁ = 1/2 · 25/3 · 11² = 504,1666

Tehát az utolsó másodpercben 600 - 504,1666 = 95,8333 métert tett meg.
0