Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Holnapra kéne

Főoldal » Középiskola » Matematika
499
Egy gömb alakú lámpa búra főkörének kerülete 54cm.Mekkora a búra felszíne? Mekkora a búra térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először is ki kell számolnunk a sugarat:
r=K/(2π)=54/(2*3.14)=8,5987
Felszín:
A=4*r2*π=4*8,59872*3,14=928,6568cm2
térfogat:
V=(4*r3*π)/3=(4*8,59873*3,14)/3=7985,747017cm3
Módosítva: 5 éve
0