Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok valaki tudna segíteni?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
355
Sziasztok valaki tudna segíteni ebben a feladatban? előre is köszönöm.
Egy számtani sorozat első tagja -8 , fifferenciája 3. Számítsa ki a sorozat 50.tagját
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a1=-8
d=3

a50=a1+(n-1)*d=-8+(50-1)*3=139
0