Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatban lenne szükségem segítségre

Főoldal » Középiskola » Matematika
1373
Egy ló egy szekér szénát 1 hónap alatt, egy kecske 3 hónap alatt, egy juh 4 hónap alatt eszik meg. Mennyi idő alatt eszik meg a szénát együtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Ló, szekér, juh, kecske
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A felírható egyenlet: (x+x/3+x/4)=1 -gyel, innen: (12x/12+4x/12+3x/12)=1, vagyis 19x/12=1, amiből x=12/19 hónap lesz, vagyis (12/19)×30,416666=19,211 nap alatt legelik le együtt a szénát! :)
Módosítva: 5 éve
0