Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek szépen valaki sgítsen sügős! írom a feladatot....

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
2800 forint ......%-a? A 2800 forint 1%-a......... forint.
a........%-a.............-szor ennyi:..........×............=........forint.
ha jól számoltál akkor azt kaptad hogy 2000 forintos lemez új ára 1520 forint a 2800 forintos lemez új ára 2128 forint.

Egy kerékpár most 12%-os áremelés után 53 760 Ft-ba kerül. Mennyi volt az ereti ára?
eredeti ár volt a 100%, a felemelt ár 100%+........%=........%: Ez 53 760 Ft.
Az eredeti ár 1%-a: 53 760:..........,tehát maga az ár.......forint.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2800 76%-a.
2800 1%=28
A 76-szor ennyi: 28x76=2128 ft

100%+12%=112%
1%=480
maga az ár 4800ft
-1