Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Cos,sin,tg

Főoldal » Középiskola » Matematika
496
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
cos(60°)=1/2
cos(45)= 2 /2
sin(45)= 2 /2
tan(45)=1

Behelyettesíted:
 2 /6-1=~-0,76
-1

Biadam válaszának az eleje jó, de a vége nem.

cos(60°)=1/2
cos(45)=√2 / 2
sin(45)=√2 / 2
tan(45)=1

A számláló: 6 · √2/2 - 2 · √2/2 = 4 · √2/2 = 2·√2
A nevező: 6·1/2 - 1 = 3-1 = 2

Az eredmény: √2
1