Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvény, SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
581
Egy szimmetrikus trapéz egyik szöge 45°, a rövidebbik alapja 4 cm és a szára 5 cm. Mekkora a trapéz területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
c=4 cm
a=4+2*5=14 cm
m=5cm
T=(a+c) /2 *m=(14+4)/2 *5=45 cm²
0