Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek nagyon megköszönném.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
911
A négyszög oldalaira teljesül, hogy a < b < c < d.
A b oldal az a másfélszerese, a d oldal pedig a b
másfélszerese. A c oldal hossza az a és b oldalak
összegénél 3 cm-rel rövidebb. A négyszög kerülete
26 cm. Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a: x
b: 1,5 x
d: 1,5(1,5 x)
c: x+1,5 x-3

K=26 cm
K=a+b+c+d

x+1,5 x+1,5(1,5 x)+x+1,5 x-3=26
2,5 x+2,25 x+x+1,5 x-3=26
7,25 x-3=26/+3
7,25 x=29/:7,25
x=4

Ell:
a= 4 cm
b=1,5 x 4=6 cm
c= 4+1,5 x 4-3=7 cm
d=1,5(1,5 x 4)= 9 cm
a<b<c<d
4 cm+6 cm+7 cm+9 cm=26 cm

A négyszög a oldala 4 cm, b oldala 6 cm, c oldala 7 cm és d oldala 9 cm hosszú.
1