Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek kérlek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
752
Réka hat évvel idősebb, mint Rebekea. Ketten együtt 28 évesek. Hány éves Réka és Rebeka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Réka: x+6
Rebeka: x
együtt: 28

x+x+6=28
2 x+6=28/-6
2 x=22/:2
x=11

Ell:
Rebeka: 11
Réka: 11+6=17
11+17=28

Rebeka 11, Réka 17 éves.
2