Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia Doga.

Főoldal » Középiskola » Kémia
448
Hello mindenkinek aki látja!
Van egy kémia feladatom nem tudom hogyan kell megcsinálni.... nem egészen értem...
Valaki segítene aki ért hozzá , nagyon megköszönném
Nem akarok egyest kapni...
Képet rakom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1. egyenlet: Al + 1,5 Cl2 = AlCl3 (vagy másképp, kettővel beszorozva mindkét oldalt: 2 Al + 3 Cl2 = 2 AlCl3)
2. egyenlet: CH4 + 2 O2 = CO2 + 2 H2O (metán égése)
3. egyenlet: 2 Na + 2 H2O = 2 NaOH + H2 (nátrium reakciója vízzel)
4. egyenlet: 2 NH3+ 2,5 O2 =2 NO +3 H2O (ammónia égése nitrogén-monoxiddá)
5. egyenlet: Mg + 2 HCl = MgCl2 + H2 (magnézium oldása sósavban)
6. egyenlet: SO2 +2 H2S = 3 S + 2 H2O (kénkiválás a kén szinproporciója (két ox. számának átalakulása egy oxidációs számmá!))
7. egyenlet: NaOH + Cl2 = NaOCl + HCl (itt mindenhol 1 az együttható, klór oldása lúgban)
8. egyenlet: 3 Cu +8 HNO3 = 3 Cu(NO3)2 +2 NO +4 H2O (ox. számok alapján kell rendezni: a réz ox. száma 0-ról +2 lett, a nitrogéné csökkent +5-ről +2-re, ezért a×2=b×3 miatt a=3 és b=2, vagyis az NO elé egy 2-est kell írni a réz-nitrát só elé meg egy 3-ast, a többi már ezekből kikövetkeztethető)
9. egyenlet: CaO + H2O = Ca(OH)2, itt is mindenhol 1 az együttható (1 mol kell mindegyikből)
10. egyenlet: 2 N2H4 + N2O4 =3 N2 +4 H2O (a nitrogén szinproporcionálódása elemi nitrogénné) ! :)

Remélem így már érthetőek lettek az egyenletek! :)
Módosítva: 5 éve
0