Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Kémia
458
100 cm3 0,3 g/cm3 sűrűségű folyadékhoz hány cm3 1,2 g/cm3 sűrűségű folyadékot kell összeönteni, ha azt akarjuk, hogy a keverék sűrűsége 1 g/cm3 legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
100×0,3 + x×1,2 = (100+x)× 1,00 a felírható egyenlet, amiből 30+1,2x = 100 + x, vagyis 0,2x = 70, s ebből x=350 cm3, tehát ez lesz a keresendő töményebb alkohol térfogata (szerintem!) . :)
0

Az egyenletet a tömegmegmaradásra írtam fel (a keverék tömege egyenlő az alkotók tömegeinek az összegével) ! :)
0