Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

4 és feladat

Főoldal » Általános iskola » Kémia
369

A négyes feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
4. feladat; a; CaCO3 = CaO + CO2 (ez a mészégetés, szén-dioxid fog képződni és égetett mész)
b; NH3 + HNO3 = NH4NO3 (só képződik, ammónium-nitrát)
c; C6H12O6 = 2 C2H5OH + 2 CO2 (2 mol etil-alkohol és 2 mol szén-dioxid gáz keletkezik a cukorból (glükóz)) ! :)

Remélem érthetőek így már az egyenletek! :)
0