Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematikai egyenletek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
354
nocikának ötször annyi könyve van mint Marcsának .kettőjüknek összesen 936 könyvük van. hány könyve van noci nak és marcsának
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Nocika: 5 x
Marcsa: x
összesen: 936

5 x+x=936
6 x=936/:6
x=156

Ell:
Marcsa:156
Nocika: 5 x 156=780
156+780=936

Marcsának 156, Nocikának 780 db könyve van.
1