Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sin.cos.ctg

Főoldal » Középiskola » Matematika
774
4·sin30°+4·cos45°-2·ctg45°=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
sin 30° = 1/2
cos 45° = √2/2
ctg 45° = 1

Amennyiben behelyettesítesz:
4·sin30°+4·cos45°-2·ctg45°
4·1/2+4*√(2/2)-2*1
2+4*√(2/2)-2
2* 2 
Módosítva: 9 éve
0

4·sin30°+4·cos45°-2·ctg45°=

Ezeket kell fejből tudni:
sin 30° = 1/2            (cos 30° = √3/2)
cos 45° = √2/2         (sin 45° is √2/2)
ctg 45° = 1               (tg 45° is 1)
Ezeket is kell tudni még, bár most nincsenek:
sin 60° = √3/2          cos 60° = 1/2

= 4·1/2 + 4·√2/2 - 2·1 =
= 2 + 2·√2 - 2 =
= 2·√2
Módosítva: 9 éve
1