Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebesség kiszámítása

Főoldal » Középiskola » Fizika
1097
Egy autó 40 km/h tette meg az út első felét. Mennyi volt a maradék szakaszon a sebessége ha az egész útra számított átlagsebessége 48 km/h?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, fizika, sebesség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
48 km/h az átlag sebesség, 10 óránál (de bármennyit vehetnénk) 480 km-t tesz meg
Az út első felén 40-el ment. 240/40 = 6
6 óra alatt tette meg

Másik félre 4 óra marad:
v=240/4=60

60 km/h-val ment
0