Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények, valószínűségek, sorozatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
655
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
s = 120 m
v₁ = 90 km/h = 90/3,6 = 25 m/s
v₂ = 54 km/h = 54/3,6 = 15 m/s

Grafikus megoldás: mint ezen az ábrán:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=plot++(y%3D25x,+y%3D120%2B15x)+from+x%3D0+to+15
A gazella a felső, a gepárd az alsó
a) Le lehet olvasni az ábráról, hogy 12
b) Az ábra szerint 300-nál találkoztak, tehát 300-120 = 180 métert tett meg
c) 27 másodperc alatt a gepárd megtesz 25·27 = ... métert, számold ki.
A gazella ugyanennyi idő alatt 15·27 = ... métert.
Az elsőből vond ki a másodikat, annál nagyobb távolságnak kell lennie.
0