Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
374
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kérlek segítsetek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

11 x+42-2 x= 100-9 x-22
9 x+42=78-9x/+9 x
18 x+42=78/-42
18 x=36/:18
x= 2

Ell: 11 x 2+42-2 x 2= 100-9 x 2-22
22+42-4=100-18-22
60=60


Nóci: 5 x
Marcsa: x
összesen: 936

5 x+x=936
6 x=936/:6
x=156

Ell:
Marcsa: 156
Nóci: 5 x 156=780
156+780=936

Marcsának 156, Nócinak 780 db könyve van.
0