Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
478
Sziasztok! Tudna valaki segíteni ebben a feladatban ( Ellenőrzés is kell)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
2(3+5x) kisebb 3(7x-4)-4 / zárójel felbontás
6+10x kisebb 21x-12-4 / összevonás
6+10x kisebb 21x-16 /-10x
6 kisebb 11x-16 /+16
22 kisebb 11x / osztunk 11-el
x > 2
Ell. kiválasztasz egy számot ami jó pl a 3
bal oldal: 2(3+5*3)= 2*18=36
jobb oldal: 3(7*3-4)-4= 3(21-4)-4= 3*17-4= 51-4=47
47>36
Módosítva: 5 éve
0