Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyök

Főoldal » Középiskola » Matematika
501
√3·√3=3 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
√3·√3=3^1/2+1/2=3^1=3
3=3

Igaz
0

 a  olyan nem negativ valos szam amelyet ha negyzetre emelunk akkor megkapjuk a gyok alatti (a) erteket, szoval definicio szerint igaz!
1

Definíció szerint az n szám gyöke az a szám, amit ha önmagával megszorzunk, akkor az n számot kapjuk, és ezt a számot √n-nel jelöljük. Eszerint a 3 szám gyöke a √3, mivel √3*√3=3, tehát igaz.
1