Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
3576
Egy hegyi út emelkedése 12%. Mekkora az emelkedési szöge a vízszinteshez képest?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez elég egyszerű, 12% emelkedés azt jelenti: 12 métert nő 100 méterenként, innen könnyen jön már a számolás:

sin(α)=12/100= 0,12
α= 6,89°
2