Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
409
Hol van a zérushelye a függvénynek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A függvény grafikonja a zérushelyeken metszi az x tengelyt.
1

Én nem látom, hogy csatoltál volna valamit, de zérushelyet így lehet megállapítani:
Veszed a függvény szabályát, legyen az most f(x)=2x-6
Ezt írd fel egyenletbe, úgy hogy 0-val legyen egyenlő
2x-6=0
Ha elvégezted, akkor megkapod az x tengelymetszetét, ami most
x=3
1