Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!!! Matek érettségi feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
427
Döntse el a következő állitásokról, hogy igaz vagy hamis! Válaszodat részletes számolással igazold! AP(-2: 7) pont illeszkedik a 3x +2y 8 egyenletű egyenesre.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, help
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A pontnak van egy első (x) és egy második (y) koordinátája. Ezeket kell behelyettesíteni az egyenes egyenletébe, és megnézni, hogy a két oldal azonos-e.

x=-2
y=7

3*(-2)+2*7=8?
-6+14=8?
8=8
Mivel mindkét oldal azonos, ezért a pont rajta van az egyenesen.
0