Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell kiszámolni?!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
439
Sziasztok, nem tudom megoldani a fizika számolást. Nem tudom se képlettel, se szabállyal. Segítenének? Legalább az I1-et
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
1)
I=U/Re=12V/240ohm=0,05A=50mA
Re=240 ohm
I1=I2=I ---> mert U1/R1=U2/I2
U1=Ube*R1/R1+R2=12V*225/225+15=11,25V
U2=Ube*R2/R1+R2=12V*15/225+15=0,75V=750mV



0

2)
Ube=120V
R1=10ohm
R2=50ohm

Re=60 ohm

I=I1=I2=2A
I=U/Re=120V/60ohm=2A
U1=Ube*R1/R1+R2=120V*10/10+50=20V
U2=Ube*R2/R1+R2=120V*50/10+50=100V

0