Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
612
1. Egy körben két ív hossza 10 cm és 16 cm. A kisebbikhez tartozó kerületi szög 35 fokos. Mekkora kerületi szög tartozik
a nagyobbik körívhez?

2. Egy húrnégyszög valamilyen módon kiválasztott három darab szögének az aránya 3:5:7. Mekkorák lehetnek a szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Nekiálltam
0

Csatoltam képet.
2

Ehhez nem értek de sztem:
L=10cm=35 fok
1cm= 3,5 fok
16cm= 56 fok
A nagyobbikhoz 56 fok tartozik?



1

2. Tipp:
24*3=72 fok
24*5=120 fok
24*7=168 fok
Módosítva: 5 éve
1