Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kálcium és víz

Főoldal » Általános iskola » Kémia
899
Hány g kalciummal képes reagálni 3x10^23 db vízmolekula?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A fent megadott érték 0,5 mol-nyi vízmolekula (6*10^23 egy egész mol)
Ca + 2H2O = Ca(OH)2 + H2
1 mol Ca -> 2 mol vízzel reagál
x mol Ca -> 0,5 mol víz
2:05=4
1:4=0.25
0.25 mol Ca-val reagál a fent megadott érték

0,25*40g=10 g

10 g kalciummal képes
0