Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kalcium-hidroxid

Főoldal » Általános iskola » Kémia
876
Elégetünk 20 g kalciumot, majd a keletkezett o időt vízzel reagáltatjuk. Hány g kalcium-hidroxid keletkezik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
o időt?
0

Feltételezem oxidot

2Ca + O2 = 2CaO

2 CaO + H2O = 2Ca(OH)2

M Ca = 40 g/mol
M Ca(OH)2 = 40+2*(16+1)= 74 g/mol

2* 40 g Ca-ból keletkezik 2* 74 g kalcium-hidroxid

20 g Ca-ból keletkezik 74*20/40 = 37 g kalcium-hidroxid
0