Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Csatoltam képet!

Valós számok halmazán kell megoldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
K:
`x-4 ne 0`
`x ne 4`

`(2x+3)/(x-4) \le 0`

`2x+3 \le 0`

`2x \le -3`

`x \le -3/2`

Illetve:
`x-4 \le 0`
`x \le 4`

Tehát:
`x \le 3/2` vagy `x > 4`
Módosítva: 5 éve
0