Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
314
Csatoltam képet!

Valós számok halmazán kell megoldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Felszorzok a legkisebb közös többszörössel:

`(2x+3)*12 - (x+2)*15 = (x-3)*20`

`24x+36-15x-30 = 20x-60`

`9x+6=20x-60`

`-11x=-66`

`x=6`

Ellenőrzés:
(2*6+3)*0.2 - (6+2)*0.25 = 1 = 6/3-3
0