Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Abrázolja a számegyenesen az alábbi egyenlőtlenségeket igazzá tevő valós számokati

Főoldal » Középiskola » Matematika
560
Nagyon sürgős lenne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a,
Mivel a ligkisebb közös többszörös a 6, felszorzom mindkét oldalt azzal

`2\(2x-1\)-x\cdot \6\ge \3\(3x-1\)+12`

Kibontom a zárójelet és egyszerűsítek

`-2x-2\ge \9x+9`

`11x\le \-11`

`x\le \-1`

`]-infty \,\-1]`

Tehát -1 teli kör, ami `-infinity` felé mutat

2,
Akkor és csak akkor, ha
`3x-5 > 0`
`x > 5/3`

Legyen
`y = 3x-5`

`log_4 y = 1`

Akkor és csak akkor, ha
`y = 4`

Tehát
`3x-5 = 4`
`x = 3`

így
`\frac{5}{3}<x\le \3`

Üres karika `5/3`-tól teli karika `3`-ig tart az intervallum
Módosítva: 5 éve
0