Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
561
Mennyi 20oC-os és mennyi 60oC-os vizet kell összekevernünk, hogy 10 l 36oC-os vizet kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x×20+(10-x)×60=10×36 szerintem a felírható egyenlet, innen: 20x+600-60x=360, ebből 240=40x, amiből pedig x=6 liter, azaz 6 liter 20 fokos és (10-6) liter, vagyis 4 liter 60 fokos vizet kell összekeverjünk! :)
Módosítva: 5 éve
0