Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
408
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mindkét oldalt 2-vel szorozva kapjuk, hogy (2x négyzet-3)=(2x négyzet+6x-10), 2x négyzetennel egyszerűsítve (mindkét oldalból kivonva) kapjuk hogy: 6x=7, azaz: x=7/6, ez lesz a megoldás! :)
0