Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
559
1. feladat
Egy kalap ára leárazás előtt 5400Ft, 20%-kal leárazzuk, mennyibe fog kerülni utána?


2. feladat
Egy futóversenyen 20 perc alatt 3,5 km-t-re jutottál, ez a táv 25%-a, milyen hosszú a táv?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat: 0,8×5400 = 4.320 Ft lesz az új ár leértékelés után! :)
2. feladat: A táv 25%-a a táv negyede egész pontosan, ezért: 1/4×x=3,5, innen az x=3,5×4=14 km! :)

Érthető így a megoldás?
1