Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria Házifeladat. Segítség!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
438
Egy téglalap köré 37 cm átmérőjű kör írható. A téglalap egyik oldala 12 cm. Mekkora a másik oldala, a téglalap kerülete, területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematike
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kör átmérője lesz a téglalap átfogója! :) Ez a kulcs momentum!
Ezért a-val jelölve a téglalap hosszabb oldalát, felírhatjuk hogy: a a négyzeten + 12 a négyzeten= 37 a négyzeten, innen az a=35 cm, ennyi a téglalap másik (hosszabb) oldala. A kerület: K=2×(a+b)=2×47=94 cm-nyi, a terület pedig: T=a×b=35×12=420 cm2-nyi! :)

Remélem így már érthető lesz a megoldásom is! :)
0