Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
440
A feladatot mellékeltem, előre is köszönöm ❤️
Feladatok: B7/ b, B9/b, B11/c, B12/a
Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
B7. B
2x+(x/2)=180
5x=360
x=72
A két egyforma szög 72 fokos, a harmadik pedig 36 fokos.

B9. B
A rombusz egyik szöge 72°, a másik 108°. Mivel az átlók felezik a szögeket, ezért 36°-os, és 54°-os szöget zárnak be az oldalakkal.

B11.
Alfa: 45
Béta: 30
Gamma: 15

B12. A
Csúcsban lévö szög 52 fokos.
A másik kettő 64 fokos.
0