Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Matematika! Nagyon sürgős!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
387
Sziasztok! Mellékeltem a feladatot!
Sok sikert!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
B12.
A csúcsban lévő szög 52 fok, a másik kettő szög 64 fokos.

B, A rombusz egyik szöge 72°, a másik 108°. Mivel az átlók felezik a szögeket, ezért 36°-os, és 54°-os szöget zárnak be az oldalakkal.

C, 2x+(x/2)=180
5x=360
x=72
A két egyforma szög 72 fokos, a harmadik pedig 36 fokos.

B11.
Alfa: 40
Béta: 30
Gamma: 15
1