Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mind a három feladatot le kellene vezetni! Előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
492
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
³√9/27 = ³√3² / 3³ = 32/3 / 3³ = 32/3 - 3 = 3-7/3
vagyis x = -7/3

⁴√7x = 7x/4
³√343 = ³√7³ = 7
vagyis x/4 = 1 → x=4

0,252-x = (1/4)2-x = (2⁻²)2-x = 22x-4
256/2x-3 = 2⁸·23-x = 28+3-x
vagyis 2x-4 = 11-x
3x = 15
x = 5
0