Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika számítás 8.o NAGYON FONTOS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
399
Sziasztok! Kérlek segítsetek, ma kell le adnom (próbáltam megoldani)
1, Egy alumínium huzal hossza 800 m, keresztmetszete 2 mm², fajlagos ellenállása 0,027 ohm mm² /méter. Mekkora az ellenállása?
2, A 4,5 V-os zseblámpatelep 0,3 A áramfelvételű izzót 8 órán át képes izzítani. Mennyi energiát tudna szolgáltatni a telep, ha
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
R=ró*(I/A)=0,027*(800/2)=10,8Ω
0