Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1030
Egy háromszög oldalainak hossza 40, 41 és 9.
Derékszögű-e a háromszög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Igen
1

Állítsuk növekvő sorrendbe a számokat
9; 40; 41
Írjuk fel a Pitagorasz-tételt:
9²+40²=41²
81+1600=1681
1681=1681
Igen, ez egy derékszögű háromszög
0