Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi, még ma kellene!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1317
500 m hosszú egyenes út vezet fel a turistaháztól a hegycsúcsra. Az út a vízszintessel közelítőleg 15°-os szöget zár be.
a, Mekkora távolságot mérhetünk a kiindulási helyünket jelző pont és a hegycsúcsot jelző pont között az 1:8000 arányú turistatérképen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sürgős, segíts, légyszíves, MÁRAKELL
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
az átfogó 500m
az egyik szög 15°
Meg kell határozni az alapot.
cos függvénnyel: (szög melletti befogó/átfogó)
cos15=a/500 /*500
a=482,9 kerekítve 483m

483/8000=0,060375

Valaki erősítsen meg!
0