Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud valaki segíteni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
454
Egy háromszög egyik belső szöge 49 fok

-kal nagyobb, egy másik 25 fok

-kal kisebb, mint a harmadik. Mekkorák a háromszög belső szögei?

Ödön és Brigi zsebében összesen 3700 Ft van. Brigi zsebében 100Ft-tal több van, mint az Ödön zsebében lévő pénz ötszöröse. Melyikük zsebében mennyi pénz van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges, 8. osztály, feladatok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
α=γ+49
β=γ-25

α+β+γ=180°
γ+49+γ-25+γ=180°
3γ+24=180 /-24
3γ=156 /:3
γ=52°

α=52+49=101°
β=52-25=27°


Másik feladat:
Ö+B=3700
B=Ö*5+100
Ö+Ö*5+100=3700
6Ö+100=3700 /-100
6Ö=3600 /:6
Ö=600Ft
B=600*5+100=3100Ft
0