Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás (SzázalékALAP számítás).

Főoldal » Általános iskola » Matematika
405
1. Mekkora földterületnek a 35%-a pontosan 70 ha?

2. Hány lóból áll az a ménes, aminek 75%-át, azaz 500 lovat már megnézett az állatorvos?

3. Mennyi pénzt tettünk a bankba az év elején, ha tudjuk, hogy az éves kamatláb 3,5%, és
45000 Ft-ot kaptunk az év végén?

4. Mennyi pénzt tettünk a bankba az év elején, ha tudjuk, hogy az éves kamatláb 3,5%, és
42000 Ft-ot kaptunk 4 hónap után?

5. Valahány gyerek benevezett egy versenyre. A nevezők pontos száma elveszett, de azt tudjuk,
hogy közülük 68-an a 9-edikes korosztályba, 60%-uk pedig a 10-edikes korosztályban szerepel.
Hány emléklapot kell venni, ha minden nevezőnek akarunk adni egyet?

Megköszönném, ha a feladatokat egy lapra megoldva kép formájában lenne, mert akkor az osztás jelet, meg az ilyesmiket, könnyebb lenne értelmezni, de jó persze az is ha leírjátok, ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#matek, #sürgős
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Leírom először az alap dolgokat, hogy mit, hogy tudsz kiszámolni.
alap, láb (p), érték
a=é/p
p=é/a
é=a*p

Mindegyik feladatnál az alapot kell kiszámolni, azaz a=é/p
Így menni fog?:)
-1